За п’янку водій із Бучача отримав 15 діб арешту

конфіскація авто, п'яний водій

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкоголь у присутності поліцейського до проведення огляду на стан сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, вночі, 21 травня, у Бучачі на вулиці Шухевича водій автомобіля “ВАЗ 2103” проігнорував вимогу працівника поліції про зупинку, завчасно подану за допомогою звукового сигналу та проблискових маяків. Водій не зупинився, продовжив рух, однак згодом був заблокований працівниками поліції.

Після зупинки до проходження медичного огляду на стан сп’яніння кермувальник ВАЗу вживав алкогольні напої, а саме Рево.

На водія працівники поліції склали два адміністративні протоколи – за ч. 1 ст. 122-2 КУаАП (невиконання водіями вимогу про зупинку) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після зупинки до проведення медичного огляду на стан сп’яніння).

У випадку двох і більш адмінпорушень, матеріали об’єднують в одну справу і покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

В даному випадку водієві за вживання алкогольних напоїв після зупинки загрожував штраф у розмірі 34000 гривень або адмінарешт.

Водій та його адвокат у судове засідання не з’явилися, але попросили, щоб справу розглянули без їх присутності. Адвокат у своєму письмовому клопотанні зазначив, що водій визнає провину у скоєних порушеннях і просить аби йому призначили покарання у вигляді адміністративного арешту.

Адміністративний арешт є тяжчим покаранням, але водій захотів понести саме таке покарання, так як заплатити штраф не має змоги.

Представник Феміди прислухався до цього прохання.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд 17 червня постановив визнати винним водія ВАЗу у вчиненні порушень, передбачених ч. 1 ст. 122-2 КУаАП  і ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому адміністративне покарання у вигляді адміністративного арешту терміном на 15 діб.

Нагадаємо, зараз суди, відповідно до законодавства, стосовно порушників ст. 130 іноді призначають альтернативне покарання у вигляді адмінарешту у випадках, якщо водій не має можливості заплатити штрафу або у випадках, коли у порушника занадто багато грошей і його не зупиняють численні штрафи.

Читайте також:
На Тернопільщині за п’яну їзду водій отримав 15 діб арешту і конфіскацію автомобіля

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Підволочиську: що пропонують у червні та скільки готові платити

Наступна стаття

У Тютькові після зіткнення з вантажівкою перекинувся легковий автомобіль. Суд покарав обох водіїв