У Ланівцях за нетверезу їзду водій отримав 34000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Лановецький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 12 квітня цього року у селі Великі Кусківці працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “ВАЗ 111840” (“Лада Калина”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У вересні 2020 року даний водій притягався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і отримав 10200 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Не минуло і року, і цей водій знову попався нетверезим.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд 29 червня постановив водія автомобіля “ВАЗ 111840” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім того порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Рішення суду 12 липня набрало законної сили.

Читайте також:
На Зборівщині за п’яну їзду водій мотоцикла отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Теребовля з висоти оглядового майданчика міської ратуші (15 ФОТО)

Наступна стаття

За порушення самоізоляції житель Теребовлянщини отримав 17000 гривень штрафу