У Збаражі п’яний водій погрожував спалити магазин, а потім скоїв ДТП

Збараж, магазин Три богатирі

Збаразький районний суд призначив покарання для водія мікроавтобуса, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 17 червня цього року у місті Збаражі на вулиці Чехова.

Близько 17.00 водій мікроавтобуса “Мерседес Спринтер” не врахував дорожньої обстановки та допустив наїзд на мотоблок, який знаходився біля магазину “Три богатирі”, і залишив місце автопригоди.

Водія мікроавтобуса згодом зупинили працівники поліції і виявилося, що чоловік перебуває за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

У підсумку на чоловіка склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвели до ДТП), за ст. 122-2 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій не визнав своєї провини стосовно ч. 1 ст. 130. Пояснив, що того дня припаркував свій автомобіль поблизу магазину “Три богатирі”, перебуваючи у тверезому стані. У магазині підвищеним тоном та голосом звернувся до майстра, який, на його думку, неправильно відремонтував йому бензоінструмент. Згодом майстер вийшов, натомість прийшли троє осіб, які завдали власникові мікроавтобуса кількох ударів.

Водій “Мерседесу” стверджує, що у відповідь не штовхав опонентів та не бив їх. А сів у “Мерседес Спринтер” та поїхав, не зачіпаючи при цьому мотоблок.

Після зупинки працівниками поліції, чоловік побачив подряпини на крилі свого авто. Стверджує, що йому стало погано і попросив правоохоронців, або викликали швидку. Також розповів, що висловлювався на адресу поліцейських нецензурною лайкою через те, що був схвильований.

Від огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки не був готовий до нього.

Особи, які були присутні у магазині, подали трохи іншу версію подій. Працівник торгового закладу, розповів, що водій “Мерседесу” поводився агресивно, зняв із себе футболку та намагався силоміць посадити його в автомобіль. При цьому агресивний водій погрожував спалити магазин.

Потім агресивний чоловік сів за кермо “Мерседесу”, але спочатку наїхав на насип відсіву і там буксував кілька хвилин. А згодом наїхав на мотоблок, який стояв біля магазину.

Іще згодом приїхали працівники поліції, які задокументували факт ДТП.

Пояснення обох сторін конфлікту виявилися протилежні, але, досліджуючи записи з нагрудних камер поліцейських та з камер відеоспостереження, розміщених біля магазину, суд схилив свої шальки терезів не на користь водія “Мерседесу”.

У підсумку Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Спринтер” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124, ст. 122-2 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
3,95 проміле – поблизу Бучача дуже п’яний водій скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Біля Зборова на трасі Львів-Тернопіль патрульні зупинили 9-річного хлопчика на велосипеді

Наступна стаття

Штам “Дельта” у Тернополі: про що попереджають епідеміологи і які заходи проведуть