Отримала умовний термін: у Заліщиках судили поштарку, яка крала людські гроші

листоноша на велосипеді

У Заліщиках судили поштарку з Ниркова за привласнення чужих коштів, зокрема платежів за газ. Історія для працівниці пошти завершилась умовним покаранням.

Про це йдеться у вироку Заліщицького райсуду від 23 липня. Як вбачається з обвинувального акту, на посаді листоноші фігурантка справи працювала з 2014 року. А вчиняти правопорушення вона почала у 2020-му.

Зокрема, вона обернула на свою користь і використала на власні потреби ввірені їй кошти п’ятьма потерпілими. За серпень-лютий 2020 привласнила чужих 21 тис.638 грн. Такі дії правоохоронці кваліфікували за ст.191 ч.3 КК України, як привласнення та розтрата чужого майна, яке було ввірене особі та перебувало в її віданні.

До суду обвинувальний акт надійшов разом з угодою про визнання винуватості, яку жінка уклала з прокуратурою 30 червня 2021 року. Суд її і затвердив. Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні злочину за ч.3 ст. 191 КК і призначив узгоджене в угоді покарання.

Зокрема, дав  3 роки тюрми з позбавленням права обіймати посади пов`язані з обліком, збереженням та розпорядженням матеріальними цінностями строком на 1 (один) рік, але на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, призначивши рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його потерпіла чи прокурор можуть виключно з підстав, передбачених ст.394 КПК України, протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Не покаявся і дали більше: житель Бучаччини, який підрізав неповнолітнього, отримав 5 років тюрми

Коментувати

Попередня стаття

Не покаявся і дали більше: житель Бучаччини, який підрізав неповнолітнього, отримав 5 років тюрми

Наступна стаття

3,78 проміле – у Чорткові спіймали, а у Бучачі покарали дуже п’яного водія