За п’яну їзду і за хабар: на Зборівщині водій отримав два штрафи по 17000 гривень

поліція

17000 гривень штрафу присудили водію “Лади” на Тернопільщині за пропозицію надання неправомірної вигоди поліції.

Чоловіка спіймали на п’яній їзді, а він запропонував патрульним 2000 грн за не складання протоколу.

Про це пише у вироку Зборівського райсуду від 22 вересня. Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився близько 16-ї години 1 вересня на дорозі Залізці-Мильне.

Тоді поліція виявила та зупинила водія ВАЗ-2104, який був за кермом з ознаками явного алкогольного сп’яніння. Огляд на місці за допомогою газоаналізатора видав показник в 1,93 проміле. Відтак поліцейські почали складати протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП.

А водій почав пропонувати усіляко 2 тис. грн за не складання на нього протоколу.  Відтак вчинив порушення за ч.1 ст. 369 КК – пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся. Зважаючи на визнання ним вини і згоду учасників судового процесу, суд не став досліджувати обставини справи, які ніким не оспорюються. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину і присудив штраф у вигляді 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, фігуранта справи про хабар покарали також і за водіння у нетверезому стані. Як пише у постанові суду від 28 вересня, його визнали винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП та присудили 17000 грн. штрафу. Права керування його не позбавили, бо він ніколи не отримував такого. Постанова набирає законної сили 8 жовтня.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
Подвійне нещастя: п’яного водія зупинили патрульні, а злодій тим часом викрав з салону авто 300 доларів

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Тернополя смертельне ДТП – поліцейські встановлюють особу загиблого чоловіка

Наступна стаття

Дві тернопільські команди пройшли в новий сезон Ліги Сміху (ВІДЕО)