Школам рекомендують з 18 жовтня піти на осінні канікули

канікули

У зв’язку з погіршенням епідситуації осінні канікули пропонують розпочати в Україні на тиждень раніше.

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист щодо перенесення початку шкільних канікул. Тобто розпочати їх не 25-го жовтня, як планувалося раніше, а 18-го.

Про це повідомляє Тернополіс з посиланням на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Такий крок дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави”, – пояснив Ляшко.

За його словами, наразі невідомо скільки можуть тривати осінні канікули цьогоріч.

“Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати”, – пояснив міністр.

Він уточнив, що навчальний процес безпосередньо пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення.

“Зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум на 15% зниження захворюваності уже через 5 днів після ухвалення цього рішення”, – додав очільник МОЗу.

Якщо освітні заклади Тернопільщини прислухаються до цієї рекомендації, то сьогодні, 13 жовтня, фактично стане останнім навчальним днем у першій чверті. Адже попереду чотири вихідні, які триватимуть з 14 по 17 жовтня.

Слід зауважити, що через труднощі з початком опалювального сезону у деяких громадах Тернопільщини уже прийняли рішення змістити осінні канікули і розпочати їх на тиждень раніше від запланованого – тобто з 18 жовтня.

Читайте також:
У дитячих садочках і лікарнях Тернополя буде тепло попри газовий шантаж

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькій ОТГ згоріли два трактори

Наступна стаття

На Зборівщині за 4,7 млн. грн ремонтуватимуть дорогу Ярославичі – Ярчівці