Врахували попередні злочини: на Бережанщині чоловік зрубав два дерева і отримав три роки тюрми

ліс на Тернопільщині

На Бережанщині зруб двох грабів у заповіднику чоловіком призвів до його ув’язнення на три роки.

Адже порушник був неодноразово судимий і на момент проголошення вироку уже мав присуджений термін за інший злочин. Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду від 9 вересня.  Як вбачається із даних обвинувального акту, обвинувачений – неодружений, непрацюючий, п’ять разів судимий.

18 березня 2021 року у природно-заповідному фонді загально зоологічного заказника місцевого значення «Звіринець», що на території Шибалинської сільської ради, він зрізав ручною пилкою два граби, діаметром пня у корі – 14,5 см та 13 см. Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 246 КК – незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду, а збитки державі оцінені у 748 грн.

У суді обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, з якою домовились про повне визнання ним вини і покарання у вигляді трьох років тюрми. Її суд 9 вересня і затвердив. Він визнав у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 246 КК  та присудив узгоджене покарання – три роки тюрми.

За сукупністю злочинів, встановлених цим вироком за ст. 246 та вироком Бережанського райсуду від 26 травня 2021 року, яким його визнано винним у вчиненні злочину за ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 185 КК України та засуджено до двох років тюрми, остаточне покарання  суд призначив шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, присудивши три роки тюрми.  Строк покарання суд суд сказав рахувати з 6 липня 2021 року.

Слід зауважити, що вказаний обвинувачений кілька років тому, ще будучи неповнолітнім, скоїв крадіжку з проникненням. Тоді суд призначив йому умовний термін, врахувавши юний вік обвинуваченого, та давши йому можливість виправитися.

Однак, будучи на умовному терміні, молодик поїхав на заробітки у Росію, чим порушив правила адміннагляду. Потім молодик іще попався на зберіганні наркотиків, потім ще були правопорушення і у травні цього року за крадіжку велосипедів молодий житель Бережанщини отримав два роки тюрми. Власне таке кримінальне минуле і вплинуло на рішення у справі щодо зрізаних дерев у заповіднику.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Дві черемхи, дві ліщини і один клен: судили чоловіка, який в Ішкові незаконно рубав дерева

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Зборові: свіжі вакансії за жовтень

Наступна стаття

Від ускладнень коронавірусу померла заслужена артистка України Марія Гонта