У Підволочиську фермер з Хмельниччини за хабар поліцейському отримав 17000 гривень штрафу

штраф

У Підволочиську судили чоловіка за пропозицію хабаря поліцейському.

Фігурант справи, керівник фермерського господарства з Хмельниччини, пропонував начальнику 500 гривень за не складання адмінпротоколу на його сина. Як результат –  сам потрапив на лаву підсудних.

Про це йдеться у вироку Підволочиського райсуду від 20 вересня 2021. Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 червня 2021 близько 11 год. на вул. Тернопільська у смт. Підволочиськ.

Чоловік пропонував начальнику СРПП відділення поліції №5 за не складання протоколу за за ч.1 ст. 132-1 КУпАП “Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами”, ч.1 ст.122 КУпАП “Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху” на його сина 500 грн.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”. Надалі він пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. 20 вересня її суд затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
У Коропці політична дискусія завершилася штрафом для посадовця, який не стримав своїх емоцій

Коментувати

Попередня стаття

У тернопільському обласному управлінні поліції – кадрові зміни

Наступна стаття

“Глобал Білд” виграв тендер на ремонт дороги Мишковичі – Скоморохи