Житель Бережанщини за п’яну крадіжку автомобіля отримав півтора року умовно і 17000 грн штрафу

Мазда

На Бережанщині пасажир автівки, не бажаючи довго чекати на водія, завів транспорт і поїхав. Як результат – отримав кримінальну справу та судимість.

Про це йдеться у вироку Бережанського райсуду від 12 жовтня 2021. Як вбачається із обвинувального акту, 3 вересня 2021 близько 21.30  троє чоловіків, один з яких був водієм «MAZDA 323», приїхали у село Тростянець  «MAZDA 323». Водій автівки вийшов  та пішов у будинок родичів, а пасажири залишились чекати і позасинали.

Близько 23-ї години повернувся водій авта і сказав, що їм доведеться сидіти в автівці до 5-ї ранку, бо він ще має справи. Один із пасажирів обурився, захотів сам поїхати, але водій проігнорував його слова і пішов до  будинку назад. Тоді пасажир просто пересів на водійське сидіння, знайшов в салоні викрутку, шляхом зламу замка запалювання вказаного автомобіля, завів двигун і поїхав додому. Однак дорогою авто зупинили правоохоронці.

Дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 289 КК – незаконне заволодіння транспортним засобом. Надалі він пішов на угоду з прокуратурою, яку суд 12 жовтня затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 289 та присудив узгоджене покарання: три роки тюрми, звільненні від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК, призначенні 1,5 року іспитового строку.

Також суд сказав стягнути з обвинуваченого 2059 грн за проведені експертизи. Наразі вирок законної сили не набрав.

Окрім того, чоловік також за нетверезе водіння отримав 17000 гривень штрафу. На момент скоєння крадіжки житель Бережанщини перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Тому за крадіжку його притягнули до кримінальної відповідальності, а за нетверезе водіння – до адміністративної.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
На Бережанщині п’яний чоловік викрав автомобіль марки “Мазда”

Коментувати

Попередня стаття

На Підгаєччині 19-річний парубок обікрав помешкання односельчанки

Наступна стаття

Злодій, який у Трибухівцях викрав сейф із 300 тисячами гривень, сидітиме 8 років