У Ланівцях судили 18-річну дівчину, яка викрала “Жигулі”

Жигулі

У Ланівцях 18-річна дівчина сіла за кермо чужого авта та поїхала, чим заробила собі кримінальну статтю та судимість.

Щоправда, вона пішла на угоду про примирення та отримала умовний термін. Про це йдеться у вироку Лановецького міськрайонного суду від 2 листопада. Фігурантка справи – із середньою освітою, неодружена, тимчасово не працює.

Як вбачається із обвинувального акту, опівночі 14 вересня цього року дівчина проходила по вулиці Західна у Ланівцях і помітила навпроти одного із господарств автомобіль «BA3-21063». Вона відкрила незачинені двері, проникла у салон, запустила двигун та почала рух вперед.

Вказані дії були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.1 ст. 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Надалі, 12 жовтня,  обвинувачена пішла на угоду про примирення із власником авта. А другого листопада суд її затвердив. Він визнав фігурантку винуватою у вчиненні злочину за ч.1 ст.289 КК та присудив узгоджене покарання – три роки обмеження волі, звільнення від їхнього відбування на підставі ст.75 КК, призначення року іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

На момент скоєння злочину 18-річна ланівчанка була у стані алкогольного сп’яніння. Тож на неї також склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. За нетверезе водіння порушниці загрожує штраф у розмірі 17000 гривень. Наразі дату розгляду адміністративної справи іще не визначено.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
На Лановеччині п’яна 18-річна дівчина захотіла покататися і вкрала “Жигулі”

Коментувати

Попередня стаття

Буде сидіти: водієві, який на Бережанщині скоїв смертельне ДТП, обрали запобіжний захід

Наступна стаття

У Тернополі двоє податківців, які вимагали 400 000 грн хабаря, отримали по 8 років тюрми