У Чорткові бізнесмен на будівництві спортзалу заробив один рік тюрми

наручники

Рік тюрми з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на три роки присудили у Тернополі голові кооперативу “Будівельник”.

Чоловіка судили за привласнення державних грошей та підробку документів під час будівництва спортзалу у Чорткові.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 22 листопада 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, керівник кооперативу вносив неправдиві відомості  щодо обсягу та вартості виконаних робіт у акти приймання виконаних робіт під час виконання робіт за договором від  22 жовтня 2018 року з керівником Управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації на будівництво спортивного залу по вул. Залізнична. Як результат – загалом завдав збитків Управлінню Тернопільської ОДА на 181 тис. 238 грн 95 коп.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 191 КК, тобто заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем; за ч.1 ст. 366 КК, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу.

У суді обвинувачений  вину визнав частково. Сказав, що кооператив «Будівельник» був другим підрядником, перший не виконав всі роботи. Під час роботи терміни виконання договору та вартість змінювалися. Будівництво мало бути завершено до кінця 2018 року, однак не завершено на даний час, оскільки закінчилися кошти. Під час виконання робіт на зазначеному об’єкті він особисто складав акти виконаних робіт та перевіряв їх і чому експертизою виявлено завищення вартості робіт, йому не відомо. Також обвинувачений визнав частково заявлений до нього цивільний позов.

Утім суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого та визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів. За ч.2 ст. 191 КК присудив рік тюрми з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на  три роки; за ч.1 ст. 366 КК – 4250 грн штрафу  з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на два роки.

За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді року тюрми з позбавленням права обіймати вищезгадані посади на три роки.

Також суд сказав стягнути з нього на користь держави в особі управління Тернопільської ОДА 181 тис. 238 грн майнової шкоди та 23 тис. 842 грн на користь держави за проведені експертизи.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Чорткові судили підприємицю, яка ремонтувала вулиці міста і трохи “нахімічила” з грішми

Коментувати

Попередня стаття

Помер колишній голова Теребовлянської РДА Юрій Дзюбан

Наступна стаття

За 1500 доларів хабара підгаєцьку лікарку покарали штрафом у розмірі 42500 гривень