На Бережанщині чоловік продавав пиво без ліцензії і отримав 17000 грн штрафу

штраф

Бережанський районний суд призначив покарання для приватного підприємця, який здійснював реалізацію алкогольних напоїв без відповідної ліцензії.

Як вбачається із матеріалів справи, факти порушень були зафіксовані 9 вересня цього року у продуктовому магазині в селі Рибники, що на Бережанщині.

Чоловік, будучи фізичною особою-підприємцем, у своєму власному магазині продав пляшку пива “Львівське” об’ємом 0,5 л за ціною 23 грн., не маючи при цьому відповідної ліцензії на право здійсненні торгівлі алкогольними напоями.

Також він зберігав сигарети “Комплімент”, на яких були відсутні марки акцизного збору. І також він здійснив розрахункову операцію на повну суму коштів, не провівши її через реєстратор розрахункових операції.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ч. 1 ст. 155 КУпАП (порушення порядку проведення розрахунків), за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) і за ст. 164-5 КУпАП (зберігання або транспортування алкогольних чи тютюнових виробів без акцизних марок).

У судовому засіданні підприємець свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 23 листопада постановив власника магазину визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив покарання:
за ч. 1 ст. 155 КУпАП – 51 гривню штрафу,
за ст. 164-5 КУпАП – 1700 гривень штрафу
за ч. 1 ст. 164 КУпАП – 17000 гривень штрафу.

Відповідно до ст. 36 КУпАП суд призначив остаточне покарання в межах санкції за найбільш серйозне порушення з числа вчинених. Відтак, підприємець отримав у підсумку 17000 гривень штрафу.

Окрім того він ще має в дохід держави сплатити 454 гривні судового збору.

Впродовж 10 днів з часу винесення постанови підприємець ще має право подати апеляційну скаргу.

Читайте також:
Був п’яний, але покарали за інше: у Підгайцях водій “Жигулів” отримав 40800 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На ремонт дороги Криве – Магдалівка додали іще 8 млн грн

Наступна стаття

3,9 проміле: на Зборівщині спіймали дуже п’яного скутериста і дали йому 17000 грн штрафу