На Кременеччині молодик розукомплектував залізничну колію і отримав 80 годин громадських робіт

80 годин громадських робіт присудили у Кременці молодику, що вчинив крадіжку елементів колії. Хлопець завдав збитків залізниці на  5653 гривень.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 26 листопада. Фігурант справи – уродженець Стара Миколаївка Дубенського району Рівненської області, з базовою середньою  освітою, неодружений, непрацюючий, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 1 березня 2021 року близько 10-ї години ранку обвинувачений, перебуваючи  на шостому перегоні «Кам`янця Волинська – Смига – Кременець» виробничого структурного підрозділу «Бродівська дистанція колії» регіональної філії «Львівська залізниця» видобув за допомогою сокири та забрав 8 підкладок серії «КБ-65», вартістю 44,31 грн. за одну, 84 закладних болтів вартістю 11,94 грн. за один, 33  клемних болтів у зборі,  вартістю 12,38 грн. за один.

Вказані елементи помістив у мішок і покинув місце злочину.  Однак наступного дня, 2 березня близько 11-ї години хлопець знову прийшов до колії та викрав звідти 302 закладних болтів у зборі, вартістю 11,94 грн. за один, а також 17  клемних болтів, вартістю 12,38 грн. за один.

Його дії, як пише  вирок, не спричинили та не могли спричинити аварію поїзда, або порушити нормальну роботу транспорту, чи призвести до інших тяжких наслідків.  Однак ними було завдано залізниці збитків на 5 тис. 653 грн коп, а органом досудового слідства вони були оцінені за ч.1 ст. 185 КК “Крадіжка”.

Надалі прокурор звернувся до суду з клопотанням про розгляд обвинувального акту у спрощеному порядку, без проведення судового розгляду в судовому засіданні та попросив призначити покарання у вигляді 80 годин громадської роботи. А обвинувачений подав заяву, у якій визнав свою вину і погодився на пропозицію прокурора. Погодився на такий розгляд і представник потерпілого.

Як результат розгляду справи судом, суд визнав обвинуваченого винуватим у крадіжці та присудив 80 годин громадських робіт.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі: 
Житель Кременеччини крав запчастини із залізничної колії (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У жителя Гусятинщини поліцейські вилучили два кілограми канабісу

Наступна стаття

Замерзли в хаті: у Кременці від переохолодження померли син та матір