За п’янку і за хабар: на Зборівщині тракторист отримав два штрафи по 17000 гривень

трактор Т18

17000 гривень штрафу присудили на Зборівщині трактористу, який хотів “відкупитись” від адмінвідповідальності за 800 грн.  Чоловіка спіймали за кермом нетверезим.

Про це йдеться у вироку Зборівського райсуду від 29 листопада. Як вбачається із матеріалів справи, 15 вересня 2021 року патрульні поліцейські помітили на дорозі у селі Вертелка Тернопільського району на центральній дорозі “Трактор ТІ8” без номерних знаків з гужовим причепом.

З’їжджаючи на узбіччя автодороги, його водій не включив світловий показник повороту, що є порушенням правил дорожнього руху. Зважаючи на таку ситуацію, поліцейські зупинили трактор. Під час спілкування з водієм поліцейські запідозрили, що водій нетверезий. Запропонували пройти огляд на місці за допомогою газоаналізатора, водій погодився.

На табло пристрою висвітлився показник 1,84 проміле. Тож надалі поліцейські почали складати адмінпротокол, а водій – пропонувати їм 800 грн хабаря не притягнення його до адмінвідповідальності. Поліцейські відмовились, викликали слідчо-оперативну групу.

Дії водія трактора були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища.

У суді обвинувачений вину визнав повністю, розкаявся. Зважаючи на це і на позицію інших учасників справи, суд не став досліджувати доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив покарання у вигляді 17 тис. штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, штраф трактористу присудили і за водіння у нетверезому стані. Так, постановою Тернопільського міськрайонного суду від 12 жовтня його визнали винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та оштрафували на 17000 гривень.

Таким чином, тракторист отримав два штрафи на загальну суму 34000 гривень.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бережанах тракторист випив після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Водій, який на трасі Борщів – Заліщики збив насмерть молоду жінку, отримав 3 роки тюрми

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 17 грудня