Житель Почаєва за погрозу вбивством поліцейському отримав рік умовно

пістолет

На Шумщині судили чоловіка, обвинуваченого у погрозі вбивством поліцейському та зберіганні наркотиків, їх вирощуванні.

Фігурант справи пішов на угоду з прокуратурою та отримав умовний термін. Про це пише ternopolis.te.ua з посиланням на  вирок Шумського районного суду від 7 грудня 2021 року.

З обвинувального акту вбачається, що подія трапилась у Почаєві. 27 лютого 2021 року поліція отримала повідомлення про вчинення вдома скандалу молодиком. Прибувши за отриманою адресою, вони зустріли заявницю – матір, яка повідомила про вчинення домашнього насильства щодо неї сином. Заяву вона відмовилась писати, але попросила провести із сином профілактичну бесіду.

Відтак правоохоронці зайшли у будинок заявниці, де її 30-річний син відразу почав лаятись в  їхню сторону, виганяти з будинку. Правоохоронці зробили йому зауваження. Після чого син заявниці, який ще й був п’яним, витягнув предмет чорного кольору ззовні схожий на зброю (пістолет) та направив на одного із поліцейських, погрожуючи вбивством.

Надалі, в ході проведення невідкладного обшуку у помешканні, правоохоронці виявили 458,707 г. канабісу. Його  зберігав син заявниці, здобувши його у невстановлений слідством час і спосіб.

Такі його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 345 КК, тобто погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків, а також  за ч. 1 ст. 309, тобто у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту.

Окрім того, вищезгадане кримінальне провадження було об’єднаним із іншим, відкритим у липні 2021 щодо того ж фігуранта. Як випливає із цієї справи, обвинувачений у невстановлений слідством час посів коноплі на присадибній ділянці. 14 липня 2021 під час обшуку поліція виявила та вилучила 27 рослин. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 310 КК, тобто незаконний посів та вирощування рослин конопель особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 309 КК.

Надалі обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Її суд 7 грудня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про 2 роки тюрми за погрозу вбивством, 2 роки – за зберігання наркотиків, 3 роки – за вирощування конопель; визначенні остаточного покарання шляхом поглинання менш суворого більш суворим покарання у вигляді 3 років тюрми; звільненні від їхнього відбування та призначенні року іспитового строку. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також по цій темі:
У Почаєві затримали 30-річного чоловіка, який працівникам поліції погрожував вбивством

Коментувати

Попередня стаття

Максим, Матвій і Софія – найпопулярніші імена на Тернопільщині у 2021 році

Наступна стаття

У підгаєцьких селах спіймали нелегального таксиста і дали йому 17000 грн штрафу