У Підгайцях дали 34000 грн штрафу водієві, який попався п’яним на Монастирищині

Жигулі

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 жовтня 2021 року у селі Швейків Монастириської територіальної громади.

Ввечері, близько 23.00, працівники поліції за допомогою проблискових маячків та спеціального сигналу подали сигнал зупинки водієві автомобіля “ВАЗ 21074” (“Жигулі”, “сімка”).

Кермувальник проігнорував цю вимогу, почав утікати і згодом все ж таки був зупинений шляхом переслідування.

Під час спілкування у водія “Жигулів” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,14 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Оскільки кермувальник “Жигулів” проживає у селі Голгоча, то матеріали направили на розгляд у Підгаєцький районний суд.

У судове засідання водій не з’явився, хоча його тричі туди запрошували.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21074” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 122-2 і ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді 31 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
Огляд кросовера Mitsubishi Pajero Sport

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 20 січня

Наступна стаття

У Теребовлі п’яний фермер з Гусятинщини скоїв ДТП. Як його покарали?