Підволочиська громада отримала допомогу від польської гміни

Минулого тижня гуманітарний штаб Підволочиської громади отримав допомогу від польської гміни Конське.

Представники муніципалітету  особисто приїхали у Підволочиськ та привезли засоби гігієни, дитячі товари, продукти харчування, медичні препарати та засоби медичного спрямування.

Про це інформують у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області.

«Будемо діяти як зазвичай: медицину, продукти харчування (сухпайки), засоби гігієни будуть направленні для воїнів ЗСУ, а  одяг, дитяче харчування, частину засобів гігієни, підгузки дорослі та дитячі передамо для сімей вимушено переміщених осіб, які проживають у Підволочиській громаді. Висловлюємо вдячність усім, хто сприяв у надані допомоги, яка так необхідна для підтримки українців у надскладний період для країни», – йдеться у повідомленні на сторінці громади у Facebook.

Представникам польської гміни керівництво громади передало українські сувеніри та подяку за виявлену турботу для мера гміни Криштофа Обатанського.

У Підволочиській територіальній громаді активно допомагають сім’ям, які вимушено переміщені та проживають у громаді. Регулярно роздаються набори із продуктів харчування та засобів гігієни. Як раніше повідомляли у громаді, у них проживає більше 1800 внутрішньо переміщених осіб.

«У селищну раду часто звертаються вимушені переселенці з проханням надати гуманітарну допомогу, продуктові набори чи засоби гігієни. Ми працюємо з іноземними донорами у цьому напрямку. Ми розрахували кількість продуктів на кожного члена сімей, які проживають у нас. Цих продуктових наборів їм вистачить на 3 місяці. Донори, які нас найбільше підтримують – це Німеччина, Ірландія, Іспанія. Дякуємо, що вони нам допомагають та відгукуються на наші запити. Також хочеться подякувати нашій молоді, яка волонтерить та допомагає у гуманітарному штабі», – розповідає Мар’яна Кузьмін, секретар Підволочиської селищної ради.

Читайте також:
У Зборівській громаді молодіжна рада створила благодійний фонд

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині досвідчений злодій вкрав мотоблок і отримав 6 років тюрми

Наступна стаття

У Тернополі валютниця заробила два штрафи на суму понад 20000 гривень