У Бучачі чоловік звечора добре випив, а зранку сів за кермо і отримав 51000 грн штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення було зафіксовано 19 квітня цього року у місті Бучачі. Близько 12.00 на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння, пише Тернополіс із посиланням на матеріали справи.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 0,46 проміле, що лише на 0,26 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і відмовився їхати у медичний заклад для повторного огляду. У своїх письмових поясненнях чоловік вказав, що пізно ввечері, близько 22.00, вживав алкогольні напої, а наступного дня сів за кермо.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій не став нічого вигадувати і визнав свою провину.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію транспортного засобу, але суд не застосував цього додаткового покарання, оскільки у матеріалах справи не було доказів того, що автомобіль “Опель Вектра” перебуває у власності порушника.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У Хоросткові тероборона спіймала п’яного водія. Що йому за це було?

Наступна стаття

У Тернополі визначилися із проектом реконструкції Старого парку (ФОТО)