У Кременці заступник воєнкома, який попався на хабарі, отримав 42500 грн штрафу

хабар

42 тис. 500 грн штрафу присудили на Кременеччині заступнику військового комісара, спійманому на хабарі у 1500 доларів США.

Таку суму чоловік отримав за визнання непридатним для строкової служби жителя краю. Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду від 8 серпня 2022 року, пише Тернополіс. Фігурант справи – уродженець с. Шевченко Славутського району Хмельницької області,  начальник штабу військової частини, розлучений,  на утриманні має неповнолітню дитину, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився 7 липня 2021 близько 15.55. Тоді обвинувачений, будучи заступником військового комісара – начальником відділення рекрутингу та комплектування, отримав у барі в селі Плоске Кременецького району 1500 доларів США (станом на липень 2021 – 40 тис. 874 грн 55 коп) за вплив на прийняття рішень старшим офіцером відділення обліково-мобілізаційної роботи щодо взяття на облік певного жителя краю та визнання лікарями постійно діючої військово – лікарської комісії його непридатним до проходження строкової військової служби у Збройних Силах України за станом здоров`я.

Дії заступника комісара були кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України, як за ознакою одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Надалі, зокрема 7 червня 2022, обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Її суд 8 серпня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про 42 500 грн штрафу із  позбавленням права обіймати посади на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності щодо виконання обов`язків, пов’язаних із призовом осіб на військову службу строком на три роки. Наразі вирок законної сили ше не набрав.

Коментувати

Попередня стаття

Витамин С в косметике удивительные свойства, принцип действия, правила приема

Наступна стаття

У колишньому Заліщицькому районі внаслідок ДТП загинув водій мікроавтобуса