Злодій, який у Гусятині взяв у заручники майора поліції, отримав 10 років тюрми

ніж горло

10 років тюрми присудили на Борщівщині чоловікові, що спершу спробував  викрасти елементи колії, а потім напав на одного із поліцейських, що везли його до відділення.
Про це йдеться у вироку  Борщівського районного суду, пише Тернополіс.

Обвинувачений – уродженець села Гусятин Чемеровецького району Хмельницької області, з середньою освітою, неодружений, не працює, не судимий в силу ст. 89 КК України “Строки погашення судимості”.

Як випливає із обвинувального акту, 4 квітня 2018 року близько 18.00 обвинувачений прибув на залізнодорожне полотно перегону Гусятин-Копичинці, а саме на сьомий пікет третього кілометру, що в межах смт. Гусятин на Тернопільщині. Там взявся за демонтаж елементів колії – костилів та підкладок.

Демонтувавши п’ять підкладок «ДО 65», 5 підкладок «ДО 50» та 6 шість костилів, був виявлений на місці працівниками залізниці, які рухались на незнімній дрезині в напрямку Гусятина. Останні викликали поліцію, яка, у свою чергу, збиралась доправити його до Гусятинського відділення поліції автівкою ВАЗ 21014.

Однак дорогою обвинувачений, перебуваючи при цьому у нетверезому стані, непомітно дістав з кишені ніж та приклав його до шиї заступника начальника відділення – начальника слідчого відділення Гусятинського відділення поліції майора поліції, який був у складі слідчо-оперативної групи. Також він погрожував вбити його, намагався спрямувати ніж в тіло останнього та вимагав, аби інші правоохоронці вийшли з авта і надали йому можливість безперешкодно покинути місце їхнього перебування. Коли ж обвинувачений відволікся, правоохоронець відібрав у нього ніж.

Такі дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 15 “Замах на кримінальне правопорушення” – ч. 2 ст. 185 КК “Крадіжка”, за ст. 348 КК “Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця”.

У суді обвинувачений визнав вину тільки щодо крадіжки. А щодо замаху на вбивство працівника поліції – ні. Розповів, що 4 квітня 2018 року збирався йти на смітник, щоб знайти щось корисне для господарства. Дорогою переходив колію і вирішив, що вона не використовується, бо по ній росли дерева, а шпали були трухляві. Коли ж дістав собі елементів колії, які збирався здати на металолом, то почув рух по колії. Спробував втекти, але його наздогнали.

Також сказав, що ножа до шиї поліцейському він не прикладав. Мовляв, непомітно витягнув з кишені та,  та тримаючи такого в руці, почав вимагати щоб працівники поліції дали йому змогу втекти. Свої вимоги виражав тільки словесно, говорив «відпустіть, бо щось зроблю». З потерпілим був наодинці 5 хвилин  після своєї вимоги покинути салон, поки в нього не вибили ніж.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні обох злочинів. Та присудив: за ст. про крадіжку – 2 роки обмеження волі, за ст. про замах – 10 років тюрми. Далі, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 10 років тюрми. Строк покарання сказав обчислювати із дати затримання та включити у нього термін перебування під вартою з 4 квітня 2018 до 25 травня 2019.

Наразі вирок законної сили не набрав. Обвинувачений подав апеляцію.

Коментувати

Попередня стаття

У Козівській громаді втопився 59-річний чоловік

Наступна стаття

Водій із Підгайців, який на Теребовлянщині скоїв ДТП, отримав 51000 грн штрафу