Водій із Підгайців, який на Теребовлянщині скоїв ДТП, отримав 51000 грн штрафу

ДТП Надрічне

Понад 50000 грн штрафу з позбавленням права керування присудили на Теребовлянщині водію, який у січні цього року, керуючи напідпитку автомобілем “Skoda – Octavia”, злетів у кювет. У результаті аварії постраждав пасажир легковика.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду. Обвинувачений – уродженець міста Підгайці, неодружений, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, аварія трапилась 11 січня 2022 близько 5.30 поблизу села Надрічне Золотниківської громади колишнього Теребовлянського, а тепер Тернопільського району. Тоді обвинувачений, який був у нетверезому стані і керував «Skoda – Octavia» з одним пасажиром, не впорався з керуванням, вилетів на зустрічну смугу, на узбіччя та перекинувся в кювет. Внаслідок аварії пасажир легковика отримав травми середньої тяжкості.

Такими діями обвинувачений вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.286-1 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Надалі обвинувачений пішов на угоду про примирення із потерпілим. 28 квітня її суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 286-1 КК та присудив узгоджене покарання. Так, присудив узгоджене покарання у виді 51000 гривень штрафу та позбавлення права керування на три роки. Також суд сказав задовольнити цивільний позов прокуратури в інтересах обласної лікарні та стягнути з нього  40867 грн витрат на лікування потерпілого.Вирок нещодавно набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Злодій, який у Гусятині взяв у заручники майора поліції, отримав 10 років тюрми

Наступна стаття

3,13 проміле: у Великих Гаях п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП