У Бучачі судили чоловіка, який отримував соцдопомогу, забувши задекларувати стару вантажівку

ЗІЛ колгоспник

Фото ілюстративне

Кримінальні новини Бучача: за шахрайство судили чоловіка, що отримував соцдопомогу  непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Причиною стала його мовчанка про наявний у нього ЗІЛ. Про це йдеться у вироку Бучацького районного суду. Фігурант справи – уродженець села Костільники Бучацького району, із середньою освітою, пенсіонер, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, у вересні 2019-го  під час подання заяви на допомогу його попередили про ймовірну відмову чи припинення виплат у випадку подання ним неповних чи недостовірних відомостей про доходи та майновий стан членів сім’ї і т.д. Чоловік підтвердив достовірність поданої ним інформації. Однак, як виявилось згодом, у своїй декларації він повідомив про причіп, але забув вказати  про вантажівку. Зокрема про  ЗІЛ-ММЗ 554, 1992 року випуску. Не згадував її у своїй декларації і у 2020, 2021 рр.

Таким чином, з вересня 2019-го по грудень 2021-го він отримав 46468 грн 89 коп вище згаданої допомоги, чим спричинив шкоду державі на таку суму.

Такі його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 190 КК, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно. Надалі чоловік пішов на угоду з прокуратурою, яку суд цьогоріч і затвердив. Він визнав його винуватим у шахрайстві, вчиненому повторно, та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 2 роки тюрми, звільнення від їхнього відбування та призначення року іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У боях на Херсонщині загинув житель Теребовлянської громади Володимир Бохнак

Наступна стаття

На війні загинув житель міста Заліщики Федір Котузяк