Сергій Надал: Церкві, де щодня прославляють Гундяєва, не місце в Тернополі та Україні

На сесії міської ради розглянуть питання про заборону УПЦ мп права користуватися земельною ділянкою.

На черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради на розгляд депутатів буде винесено питання про припинення управлінню Тернопільської єпархії Української Православної Церкви права користування земельною ділянкою, що розташована на ділянці вул. Євгена Коновальця, 1. З такою ініціативою виступили міський голова Тернополя Сергій Надал та представники фракцій «Свобода» і «Порядок. Відповідальність. Справедливість» у міській раді.

Що конкретно передбачає постанова

Передбачається припинити управлінню Тернопільської єпархії УПЦ (код ЄДРПОУ 14052348) право постійного користування земельною ділянкою площею 0,5484га (кад. номер 6110100000:06:002:0018) для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій, що за адресою вул. Євгена Коновальця, 1 у Тернополі. Відповідне рішення ініціювали депутати – представники фракцій «ВО «Свобода» та «Порядок. Відповідальність. Справедливість» – з метою забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Тернопільської громади, враховуючи численні звернення тернополян.

Пряма мова мера

«Закликаю депутатів підтримати це рішення. У Тернополі московській церкві не має місця. Сьогодні церква, яка кожного дня прославляє Гундяєва, який щодня закликає вбивати українців, є найбільшим і найвпливовішим внутрішнім ворогом України. І цей внутрішній ворог має бути знищений раз і назавжди», – заявив Сергій Надал.

Більше того, він закликав Верховну Раду підхопити ініціативу Тернополя та заборонити діяльність українського філіалу РПЦ на всій території України.

«Закликаю Верховну Раду України прийняти історичне рішення позбавити Російську православну церкву в Україні будь-якого майна. Націоналізувати всі земельні ділянки та приміщення. Закликаю народних депутатів ЗАКОНОМ знищити кубло ФСБ Московії під назвою Українська православна церква», – підкреслив Сергій Надал.

Читайте також:
Почаївську лавру можуть передати у користування двом конфесіям

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі із першим сольним концертом виступить YAKTAK

Наступна стаття

Сьогодні вночі у Заліщиках згорів автомобіль “Мерседес”