У Тернополі через смерть 4-річної дитини судитимуть двох лікарів

Двох лікарів медичного закладу міста Тернополя судитимуть за неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що призвело до загибелі дитини.

Про це сьогодні, 14 травня, інформує прес-служба прокуратури Тернопільської області, передає Тернополіс.

“Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) стосовно двох лікарів  одного з медичних закладів Тернополя ”. – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, чотирирічний хлопчик помер через неправильно надану медичну допомогу у червні 2018 року. Хвору дитину  було доставлено бригадою Тернопільської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги в одну  із тернопільських лікарень.

Несвоєчасна діагностика захворювання дитини та відсутність адекватного лікування від початку захворювання спричинила смерть малолітнього, зазначають у прокуратурі. На даний час розслідування завершено.

Санкція ч.2 ст.140 КК України, яку інкримінують медикам, передбачає покарання у вигляді  обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментувати

Попередня стаття

Під час карантину 5000 жителів Тернопільщини офіційно стали безробітними

Наступна стаття

На Тернопільщині у результаті аварії загинув 21-річний водій автомобіля “Пежо” (ФОТО)