Що оберуть тернополяни: зашкарублу систему влади чи розвиток міста?

Наближається до завершення підрахунок голосів на виборах у Тернополі. Що б не показали результати голосування, нам потрібно буде вирішувати, куди і якими шляхами місту рухатися далі.

Про це говорить кандидат на посаду міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Що виберуть Тернополяни? Косметичні ремонти чи глибинну, тотальну модернізацію житлово-комунального господарства, хаотичну забудову Файного міста чи його самобутнє архітектурне обличчя і нові мікрорайони з окремими інфраструктурами на неосвоєних територіях?

  • Співавторами моєї програми дій «Стратегія «Горизонт 2025» стали тернополяни — і тому втілення її в життя — справа честі для мене, — стверджує кандидат на посаду очільника Тернополя від ВО «Батьківщина» Леонід Бицюра. — Внаслідок кількох десятків зустрічей із мешканцями рідного міста я вималював чітке бачення його розвитку, врахував побажання всіх категорій громадян.

На думку Леоніда Олексійовича, ключовим пріоритетом має стати — перезавантаження влади. До управлінського човна мають потрапити люди, котрі усвідомлюють виклики часу й готові грати за новими правилами, в основі яких — професіоналізм, порядність і особиста відповідальність за зміни.

Депутатський корпус, керівники фракцій і виконавчий комітет повинні працювати професійно і за єдиною стратегією, незважаючи на партійність, — запевняє Леонід Бицюра. — Міський голова повинен вимагати від кожного депутата глибокого розуміння проблематики Тернополя, вміння пояснити людям, що відбувається як у житлово-комунальній сфері, так і галузях транспорту, економіки, фінансів. Депутати нової каденції міської ради не повинні залежати від місячної пайки, бо я переконаний, що такий спосіб заробітку деформує психіку, звужує свідомість, закриває бачення інших можливостей заробити.

За словами політика, зі зміною часу, викликів, законодавства повинні змінитися і функції органів місцевого самоврядування, правила діяльності комунальних установ, організацій і підприємств. Ті з них, що задіяні в оборудках, повинні бути ліквідовані. Усі працівники повинні пройти тестування на профпридатність.

  • «Покалічили місто» — так під час моїх зустрічей із тернополянами висловився один чоловік щодо архітектурних недолугостей, котрі зіпсували Тернопіль, — каже Леонід Бицюра. — Двадцять відсотків усіх скарг мешканців Тернополя стосуються спотворення його архітектурного обличчя, хаотичної забудови. Мені це теж дуже болить. Я — прихильник архітектурної терапії. Хочу, щоб вона працювала в моєму рідному місті. Адже простір або пригнічує стан людини, або розкриває і надихає її. Архітектура — це тема, над якою працюють усі урбаністи світу, але тільки не в Тернополі. Мені свого часу вдалося знайти передових архітекторів — і тепер Файне місто  має неповторну вулицю В’ячеслава Чорновола і Привокзальну площу. Працюватимемо далі.Але починати потрібно із заміни труб,тотальної тепломодернізації. У Тернополі є чотири теплорайони. Кожен із них треба перевести на певний вид опалення, утеплити фасади будинків, змінити систему водопостачання і водовідведення шляхом впровадження  муніципальних фінансових інструментів. Наприклад, узяти муніципальні облігації під термомодернізацію. Економія тепла зменшить навантаження на людей з оплати за нього. Чималі кошти залишатимуться в економіці регіону, а не виводимуться за межі міста.

А тоді вже будемо наводити марафет і втілювати передові архітектурні проєкти. Щоб Файне місто було не те що файним, а цілющим для ока й душі. Щоб люди йшли — і їм хотілося йти в ритмі танцю. Щоб вони виходили з роботи втомленими, а поверталися додому сповненими сил і натхнення. Ось так повинна впливати на людей архітектура їхнього рідного Тернополя».

Здебільшого, тернополяни думають так само, як Леонід Бицюра і це довели зустрічі із сотнями виборців. Але низька явка і пасивність противників політики чинного міського голови унеможливлюють перехід управління містом на значно якісніший рівень.

Що виберуть мешканці Тернополя: хаотичну забудову чи архітектурну терапію? Здається відповідь очевидна: люди вирішили проігнорувати голосування, а перемогу здобувають ті, хто привів свого виборця на дільниці за руку.

Коментувати

Попередня стаття

“Європейська Солідарність” перемагає на виборах до Тернопільської обласної ради

Наступна стаття

Майже 80% – на виборах мера Чорткова переміг Володимир Шматько