У Тернополі наполегливий водій чотири рази продував драгер аж поки не “сп’янів”

драгер, алкоголь

Працівник поліції порушив процедуру огляду на стан алкогольного сп’яніння і склав на водія адміністративний протокол.

Випадок трапився 25 січня цього року у Тернополі на вулиці Стуса. Близько опівночі працівники поліції зупинили водія автомобіля, запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння і за результатами огляду склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За цією статтею передбачене покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Проте у судовому засіданні водій провини не визнав і аргументовано зумів довести свою правоту.

Чоловік у суді розповів що займається спортом і алкогольних напоїв взагалі не вживає. Працівники поліції зупинили його безпідставно, оскільки правил дорожнього руху не порушував. Пройти огляд на стан сп’яніння погодився на місці зупинки. Водій кілька разів продував технічний прилад і тільки на четвертий раз драгер показав, що чоловік перебуває у стані сп’яніння.

Водій був дуже здивований і не погоджувався з таким результатом, але працівник поліції швидко оформив протокол у присутності свідків. При цьому водієві не було запропоновано пройти огляд у медичному закладі.

Під час перегляду відеозапису з нагрудних камер слова водія знайшли своє підтвердження. Та більше того, працівник поліції сказав до “порушника”, який не погоджувався із результатом, що у лікарню нема сенсу їхати, бо там буде продувати такий же прилад що і на місці зупинки.

Дослідивши матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду Позняк В. М. прийшов до висновку, що працівник поліції допустив порушення проведення огляду водія на стан алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, після проходження тестування на місці зупинки водія повинні запитати чи він погоджується із результатом. Якщо не погоджується, тоді йому потрібно запропонувати пройти огляд у найближчому медичному закладі, щоб там підтвердити або спростувати результат, отриманий на місці події.

А цього зроблено не було.

Відтак, 22 лютого суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив закрити справу щодо водія за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Читайте також:
Драгер не бреше: у Бережанах водієві не дали пройти тест на алкоголь у лікарні

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Чорткові: 10 вакансій з найбільшою зарплатою

Наступна стаття

Робота у Кременці: 10 вакансій з найбільшою зарплатою