У Тернополі через 13 днів торговцям повернули арештовані кавуни

кавуни Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справи щодо двох продавців, які торгували кавунами у невстановлених місцях.

Як вбачається із матеріалів першої справи, 1 вересня у Тернополі на вулиці Шептицького громадянка здійснювала торгівлю кавунами у невстановленому місці.

Працівники поліції склали на жінку адміністративний протокол за ч. 1 ст. 160 КУпАП (торгівля у невстановлених законом місцях), а також вилучили у неї 18 кавунів загальною масою 180 кг.

У судовому засіданні продавчиня свою провину визнала та пояснила, що не знала про заборону здійснення торгівлі у невстановленому місці.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд визнав продавчиню винною у вчиненні адміністративного порушення та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 гривні. Окрім цього порушниця має ще заплатити 454 гривні судового збору.

Також суд постановив речові докази, а це 18 кавунів загальною масою 180 кг, повернути продавчині після набрання постановою законної сили.

Суд прийняв рішення 3 вересня, а постанова набрала законної сили 13 вересня, відтак жінка змогла отримати свої кавуни через 13 днів після їх вилучення.

1 вересня у Тернополі на вулиці Шептицького поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 160 КУпАП іще на одного продавця, який здійснював торгівлю кавунами у невстановленому місці.  У порушника вилучили 51 кавун загальною масою 310 кг.

У суді чоловік не визнав своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати торговця винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП, та у зв’язку з малозначимістю вчиненого порушення обмежився покаранням у вигляді усного зауваження.

Також суд постановив повернути торговцеві вилучені кавуни. Це рішення суду, як і попереднє, також набрало законної сили 13 вересня.

Нагадаємо, раніше Тернопільська міська рада повідомляла про те, що 1 вересня у двох порушників правил торгівлі було вилучено та прийнято на зберігання для вирішення справи судом 21,6 тонн кавунів.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також по цій темі:
У Тернополі з вулиці Шептицького прибрали дві фури і вилучили 20 тонн кавунів

Коментувати

Попередня стаття

У Теребовлі за посаду мера змагатимуться 5 кандидатів

Наступна стаття

На нижній “Канаді” на місці автостоянки збудують багатоповерхівку