2,16 проміле: у Тернополі п’яний водій з Хмельниччини скоїв ДТП

Тернопіль, вул. Мазепи

Тернопіль, вул. Мазепи

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані сильного алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 жовтня цього року у Тернополі. Близько 16.00 на вулиці Мазепи водій автомобіля “Nissan Primera” під час руху заднім ходом не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автомобілем “Volksvagen Tiguan”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 2,16 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Водій “Ніссану” у судове засідання не з’явився, але у день проведення засідання особисто, через канцелярію суду, подав клопотання про передачу матеріалів на розгляд за місцем його проживання, а саме до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області.

Нагадаємо, згідно чинного законодавства адміністративні справи направляються на розгляд або за місцем вчинення порушення, або за місцем проживання особи, яка притягується до відповідальності.

За місцем проживання – така норма передбачена для того, щоб громадяни могли захистити свої права, не долаючи великі відстані до суду.

Однак, Тернопільський міськрайоннний суд відхилив прохання водія “Ніссану”, мотивуючи тим, що раз він приїхав особисто аби подати клопотання, значить міг і прийти на засідання. Тим паче, що воно проводилося того ж дня.

А дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд вирішив наступне: суддя постановила водія автомобіля “Nissan Primera” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що вказаний водій три роки тому уже притягувався до відповідальності за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
2,47 проміле: у Байківцях бордюр зупинив дуже п’яну водійку BMW. Що їй за це буде?

Коментувати

Попередня стаття

“Авакс Проф” виграв тендер на ремонт дороги Гніздичне – Кобилля – Іванчани

Наступна стаття

Міський голова Сергій Надал вперше в Україні використав найсучасніші платформи для звіту