Тернополянка отримала 17000 грн штрафу за те, що вночі пиячила у місті без документів

Тернопіль, вулиця Чорновола

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для жінки, яка порушила правила карантину, перебуваючи на вулиці без документів.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 листопада 2021 року у Тернополі. Близько опівночі на вулиці Чорновола жінка розпивала алкогольні напої у громадському місці та здійснила завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

Окрім того жінка перебувала на вулиці без документів, що посвідчують особу, чим порушила іще й правила карантину.

Патрульні поліцейські, які прибули на місце події, притягнули порушницю до відповідальності за ч. 2 ст. 178 КУпАП (розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях) і за ст. 183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб), склавши на неї відповідні постанови.

Окрім того на громадянку склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Протокол направили на розгляд у суд. У судове засідання особа, яка притягується до відповідальності, не з’явилася, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати громадянку винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді у грудні набрала законної сили.

Слід зауважити, що штраф за перебування на вулиці без документів у період карантину дуже значний, тому суди застосовують це покарання вкрай рідко. Зазвичай, порушникам дають попередження.

У даному випадку рішення суду виявилося суворим з огляду на те, що жінка вчинила іще й інші адміністративні порушення і з огляду на її антисоціальний спосіб життя. Ця тернополянка раніше уже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності і одного разу навіть до кримінальної – за вчинення крадіжки.

Жінка зловживає алкоголем, іноді дебоширить і не займається вихованням своїх дітей. Навесні 2021 року у неї вилучили двох діток без позбавлення батьківських прав та направили їх на виховання у інтернатні заклади.

Читайте також:
У Тернополі іще один водій маршрутки за стоячих пасажирів отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

“Авакс Проф” виграв тендер на ремонт вулиці Льотчиків Визволителів у Кременці

Наступна стаття

Нацкомісія підняла вартість холодної води для тернополян та по всій Україні