У Тернополі 15-річний водій автомобіля скоїв ДТП. Що йому за це було?

ДТП, новини Тернопільщини

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для жінки, неповнолітній син якої сів за кермо автомобіля і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 12 листопада 2021 року у Тернополі. Ввечері, близько 22.00, на проспекті С. Бандери водій автомобіля “Пежо” не врахував дорожньої обстановки, не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Хюндай”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій “Пежо” вчинив порушення ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

На момент вчинення порушення водієві “Пежо” виповнилося 15 років. Оскільки він неповнолітній, тому на його матір склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 КУпАП (відповідальність батьків або осіб, які їх замінюють, за вчинення порушення неповнолітніми віком від 14 до 16 років).

У судовому засіданні матір юнака визнала свою провину та просила її суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати матір юнака у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 184 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім цього жінка також має сплатити 454 гривні судового збору. Постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
Тернополянин у барі емоційно вболівав за збірну України і отримав три доби арешту

Коментувати

Попередня стаття

Огляд кросовера Mitsubishi Pajero Sport

Наступна стаття

Робота у Кременці: свіжі вакансії за січень