Тернополянин, який біля ялинки катав дітей на коні, отримав 17000 гривень штрафу

У Тернополі судили чоловіка, що біля ялинки катав на власному коні охочих за гроші, не будучи підприємцем.

Чоловіку призначили 17000 гривень штрафу. Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 11 січня 2022 року.

Як вбачається із адмінпротоколу, чоловік 2 січня 2022 року близько 21.00 поблизу Театрального майдану на вул. Сагайдачного у Тернополі здійснював господарську діяльність без державної реєстрації як суб`єкт господарювання. Зокрема надавав послуги перевезення верхи на коні вартістю 30 грн за одну поїздку. Таким чином, вчинив правопорушення за ч.1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

До слова, протокол складений саме у той день та годину, коли у Тернополі поблизу центральної ялинки кінь вдарив дитину копитом в живіт. Хлопчик тоді отримав закриту травму органів черевної порожнини.

У судовому засіданні чоловік вину визнав, щиро розкаявся. Розповів, що іноді надає послуги з перевезення верхи на коні та отримує за це прибуток. Та зауважив, що податок з такого прибутку не сплачує і знає, що для здійснення такої діяльності необхідно бути зареєстрованим як суб`єкт господарювання, оскільки раніше був зареєстрований, однак зараз реєстрації не має.

Дослідивши зміст протоколу та заслухавши пояснення чоловіка, суд прийшов до висновку, що в його діях наявні ознаки адмінправопорушення. Відтак визнав винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 164 КУпАП  та присудив 17000 гривень штрафу.

Постанова 24 січня набрала законної сили.

Читайте також:
Тернополянин у барі емоційно вболівав за збірну України і отримав три доби арешту

Коментувати

Попередня стаття

Ситуація на ринку праці в Тернополі. Яких вакансій на ринку найбільше?

Наступна стаття

На Бучаччині п’яний водій скоїв ДТП і отримав штрафів на понад 20000 гривень