Плащаниця майже неушкоджена: тернопільська катедра уже готова до празника Пасхи

катедра, Тернопіль

Після спільних зусиль священників та мирян Собор готовий до празника Пасхи, всі Богослуження відбуватимуться у звичному режимі.

Сьогодні, 23 квітня, у Велику суботу Страсного тижня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив благословення Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці після його осквернення.

Молитва благословення була здійснена після нічного акту вандалізму, який трапився о 00.16.

Автомобіль, що був керований мешканкою Тернополя, в’їхав через центральний вхід Собору. Були пошкоджені вхід двері, бічні крилоси, конструкція огорожі та Гробу Господнього. Однак, як повідомляє настоятель Собору о. Орест Павліський, «Плащаниця залишилася практично неушкодженою і ми дякуємо Богу, що ніхто не постраждав».

Після спільних зусиль священників та мирян Собор готовий до празника Пасхи, всі Богослуження відбуватимуться у звичному режимі, інформує прес-служба архієпархії.

Нагадаємо, сьогодні вночі 35-тернополянка автомобілем “Ауді” в’їхала всередину катедрального собору УГКЦ, пошкодивши при цьому церковне майно. Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш згодом на брифінгу повідомив, що жінка була у стані наркотичного сп’яніння і сіла за кермо після сімейного конфлікту з чоловіком. Очільник області запевнив, що даний інцидент ніяк не пов’язаний із ворожими диверсіями.

Олег КУРИЛО

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі зіткнулися три автомобілі. Травмовано 11-річну дівчинку

Наступна стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 24 квітня (ВІДЕО)