2,3 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія вантажівки “DAF”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував вантажівкою у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 18 березня цього року на 156-му кілометрів автодороги М-30 – це Об’їзна Тернополя.

Ввечері, близько 17.00, на одному із блок-постів обласного центру працівники поліції зупинили водія вантажівки “DAF” з напівпричепом, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,33 проміле, що майже у 17 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій фури не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому суд розглянув справу за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати винним водія вантажівки “DAF” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також по цій темі: 
2,33 проміле: у Тернополі у п’яного водія вилучили вантажівку DAF

Коментувати

Попередня стаття

На Борщівщині п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП

Наступна стаття

У Бережанах під час повітряної тривоги чоловік влаштував стрілянину з рушниці