Ініціативу мера Тернополя “Армія дронів для ЗСУ” підтримали на загальноукраїнському рівні

Старий радянський літак, який стояв в Тернополі перед входом в парк «Національного відродження»  продадуть на електронному аукціоні, а за виручені кошти куплять дрони для потреб військових підрозділів, де воюють тернополяни.

Офіційно

24 серпня на електронному майданчику «Prozorro» оголошено аукціон про продаж корпусу радянського літака «МІГ-17» без силової установки та без навісного обладнання. Стартова ціна лота становить 245 376 грн. Долучитись до участі в торгах онлайн можна на платформі Ubiz  за цим  посиланням.

Нагадаємо

22 серпня на засіданні сесії міської ради прийнято рішення продати корпус радянського літака «МІГ-17», а за отримані кошти – придбати дрони для ЗСУ.

Демонтаж літака МІГ-17, як одного із радянських символів, що розташовувався при вході у парк Національного відродження на масиві «Східний» (просп. Степана Бандери), було проведено у Тернополі 14 квітня. Літак був аварійним. Демонтаж проведено відповідно до рішення виконавчого комітету «Про виконання робіт з демонтажу об’єкта благоустрою».

«Московські літаки «рівняють з землею» українські міста на сході України, з схожих літаків запускають ракети по Тернопільщині, Львівщині, Вінничині, по Києву. Тому у нашому місці не місце радянським літакам, навіть старим та аварійним, навіть у вигляді пам’ятника», – прокоментував тоді факт демонтажу міський голова Сергій Надал.

Проєкт «Армія дронів»

Ініціативу придбати для Збройних сил велику кількість дронів підтримали й на загальноукраїнському рівні.

Щоб посилити українську армію та зберегти життя тисяч військових, Генштаб ЗСУ, Міністерство цифрової трансформації, Держспецзв’язку та національна платформа UNITED24 розпочинають проєкт «Армія дронів». Це комплексна програма, що включатиме в себе системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

«Армія дронів» допоможе ЗСУ моніторити лінію фронту — а це близько 2 470 кілометрів, та давати ефективну відсіч ворожим атакам.

Детально про «Армію дронів»

У рамках цієї програми купуються дрони для першої, другої та третьої ліній фронту. Закупівлі узгоджують з військовими. Пріоритет — 200 безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі пташки можуть літати від 2 до 24 годин, до 160 км, на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне — їх важко помітити, а отже важко збити. Ці дрони допоможуть постійно моніторити лінію фронту і виявляти позиції агресора.

Також купуються простіші дрони. Їх потрібні тисячі. Вони не літають так довго і так далеко, але теж можуть виконувати важливі функції.

Переказати кошти на рахунок Міністерства оборони можна через національну платформу UNITED24. Задронатити можна також свій дрон.

Пам’ятаймо, кожен дрон рятує життя і наближає перемогу України!

Читайте також:
Сергій Надал: у Тернополі продадуть з аукціону старий радянський літак та куплять армію дронів для ЗСУ

Коментувати

Попередня стаття

У Золотниках п’яний водій ВАЗу заїхав в електричну опору

Наступна стаття

Горинка, Шумськ та Гніздичне: митрополит Епіфаній здійснить візит на Тернопільщину