У Тернополі затримали 5 осіб, які викрали з заводу продукції на мільйон гривень

гроші кримінал

Групу осіб, які налагодили схему розкрадання та реалізації продукції з заводу-виробника кабельних мереж до автомобілів, викрили працівники поліції Тернопільщини.

Своїми діями зловмисники завдали збитків приватному підприємству на суму близько одного мільйона гривень.

Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Задокументували злочинну діяльність групи співробітники обласного управління карного розшуку спільно з детективами слідчого управління та оперативниками Збаразького відділення поліції. Заходи із викриття проводилися під процесуальним керівництвом Теребовлянської окружної прокуратури.

Було встановлено, що до вчинення крадіжок причетні шестеро працівників підприємства, а до реалізації незаконного товару двоє приватних підприємців. Робітники систематично таємно виносили з території заводу запчастини, які використовують в процесі виробництва кабельної продукції для автомобілів. Крадену продукцію вони передавали замовникам – двом підприємцям, які продавали товар через свої інтернет-магазини.

Оперативники карного розшуку за силової підтримки бійців КОРД затримали працівників підприємства під час чергової передачі крадених запчастин реалізаторам.

За місцями проживання фігурантів проведено обшуки. У них вилучили два елітні автомобілі, 111 тисяч гривень, 6500 доларів США та крадену продукцію майже на мільйон гривень.

кримінальні новини Тернополя

Наразі п’ятьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Трьом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Також вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу ще двом фігурантам.

Тривають слідчо-оперативні заходи зі збору доказів щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб.

У поліції не вказують назви підприємства, з якого зловмисники крали продукцію, хоча, очевидно, йдеться про ТОВ “СЕ Борднетце-Україна”, яке займається виготовленням кабельної продукції для німецьких автомобілів.

Підприємство розташоване на околиці Тернополя і зареєстроване у Байковецькій громаді.

борднетце новини Тернополя

Читайте також:
У Підгайцях судили чоловіка, який зрізав у лісі молоде деревце

Коментувати

Попередня стаття

iPhone 14 Pro – покращена версія оригінального смартфону

Наступна стаття

Маленька бетономішалка: для чого корисна вдома та як обрати