Сергій Надал розповів, коли розпочнеться опалювальний сезон восени 2022 року

Надал

Незважаючи на воєнний стан та терористичні удари рашистів по об’єктах критичної інфраструктури, Тернопіль готовий до початку опалювального сезону.

Відповідно до законодавства України, опалювати житловий фонд та школи у Тернополі розпочнуть після того, як середньодобова температура упродовж трьох днів становитиме вісім градусів тепла. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

Опалення включать після осінніх канікул

Міський голова Сергій Надал пояснив, що починати повноцінний опалювальний сезон в умовах теплої погоди, не раціонально.

«З понеділка 31 жовтня розпочалися осінні канікули. Опалення в школах, так само, як і в житлових будинках почнемо подавати, коли буде середньодобова температура менше 8 градусів тепла. Зараз йде суттєве потепління, тому включати опалення недоцільно. Школи знаходяться на одній тепловій мережі разом з житловим фондом, тому після завершення канікул, коли температура буде падати, розпочнеться опалювальний сезон», – завив Сергій Надал.

Лікарні на альтернативному теплі

Міській голова розповів, що міські лікувальні заклади Тернополя вже декілька тижнів з теплом.

«Всі міські лікарні вже декілька тижнів отримують опалення. Хочу наголосити, що ці заклади отримують теплоносій від джерела теплової енергії, яке працює на альтернативних видах палива. Крім того, медичні заклади забезпечені необхідними потужними генераторами, які забезпечать подачу електроенергії навіть в критичних ситуаціях», – пояснив Сергій Надал.

Тепло у садочках за рахунок гарячої води

Враховуючи звернення мешканців, з 26 жовтня у дошкільні навчальні заклади Тернополя йде подача теплової енергії.

«З постачанням тепла у дитячі садочки виникали труднощі, бо вони знаходяться на одній мережі з житловим фондом міста і дати повноцінне опалення в дитячі садочки можна тільки разом з житловим фондом. Однак тепловики знайшли вихід. Зараз тепло у садочки подається за рахунок гарячої води. Всі дитячі садочки Тернополя обладнанні індивідуальними тепловими пунктами, які можуть нагрівати та регулювати подачу енергоносія у приміщення. Тобто в ті години, коли в Тернополі подається гаряча вода у будинки, в ті самі години поступає теплоносій у дитячі садочки. Цього достатньо, щоб у садочках було тепло. Ще раз наголошую, що тепло у садочках – це виключно робота котелень на альтернативних видах палива», – підсумував Сергій Надал.

Нагадаємо

У Тернополі впершу в Україні створили унікальну системи подачі тепла і гарячої води для житлового фонду. Завдяки цьому об’єднано в єдину мережу котельні, які працюють на газі й на альтернативному паливі. Це дозволить оперативно реагувати на критичні ситуації. Для прикладу, завдяки котельням на альтернативі, у разі відсутності газу, буде можливість подавати тепло з одного мікрорайону в інший. Навіть у критичній ситуацій, теплом та гарячою водою будуть забезпечені усі медичні заклади та чергові заклади дошкільної освіти.

Читайте також:
Сергій Надал: Наша мета, щоб до початку морозів, тернопільська тероборона на фронті була повністю одягнута

Коментувати

Попередня стаття

Понад два проміле: на Підгаєччині спіймали і покарали п’яного водія

Наступна стаття

Якісна резина б/в: як обрати та де купити