Тернополянин, який викрав з архіву медичні картки і здав їх на макулатуру, отримав 850 грн штрафу

штраф

У Тернополі чоловік разом із поплічником викрав з архіву понад 1700 медичних карток стаціонарних хворих та здав їх на макулатуру. За скоєне йому присудили 850 грн штрафу.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 22 грудня 2022. Обвинувачений – уродженець Тернополя, із середньою освітою, безробітний, неодружений, раніше судимий за наркотики, незаконне поводженні із зброєю, крадіжки, умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Як вбачається із обвинувального акту, 28 серпня 2022 близько 14.00 фігурант разом із другом прийшли на територію Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги на вул. Шпитальній, 2 до архіву, де зберігались медичні картки стаціонарних хворих. Далі, попередньо домовившись, друг лишився стояти “на шухері”, а обвинувачений пошкодив вікно та заліз у приміщення архіву, звідки виніс 1713 медичних карток. Викрадені картки чоловіки здали на макулатуру на вул.Торговиця,25 за 500 грн.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 357 КК, тобто викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.

У суді обвинувачений вину визнав та погодився зі всіма зібраними доказами, відмовившись від їхнього дослідження у суді. А представник медзакладу заявив про відсутність майнових претензій до обвинуваченого. Як результат – суд, зважаючи на позицію сторін, не став досліджувати докази. Він  визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 850 грн штрафу.

Вирок поки що законної сили не набрав. Що ж до долі іншого співучасника, то його звільнили від кримінальної відповідальності у зв’язку із дійовим каяттям.

Читайте також:
Карабін, рушниці та боєприпаси: у жителя Копичинецької громади виявили багато зброї

Коментувати

Попередня стаття

Лапароскопічна кістектомія яєчника (видалення кісти)

Наступна стаття

У Збаражі внаслідок ДТП загинув пішохід. Водій втік