У Тернополі водій “Опеля” за їзду “під кайфом” отримав 34000 грн штрафу

водій, наркотичне сп'яніння

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 липня 2022 року у місті Тернополі. На вулиці Степана Будного працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння – тремтіння пальців рук, звужені зіниці, які не реагують на світло, неприродна блідість.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Раніше цей же водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУПАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опеля Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Підволочиську спіймали п’яного 18-річного водія, який катався на краденому авто

Коментувати

Попередня стаття

Обзор популярных компаний такси в Одессе

Наступна стаття

Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 13 до 19 лютого