У Тернополі водій “Форда” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 липня 2022 року у місті Тернополі. Вночі, близько 02:30, на вулиці 15 Квітня працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ford Sierra”, який порушував комендантську годину.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат алкотесту виявився позитивним – 1,8 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився. Від проходженням повторного огляду у медичному закладі відмовився.

Вказане порушення кермувальник вчинив втретє впродовж року – кількома місяцями раніше він уже притягувався до відповідальності за ч. 2 ст. 130 КУпАП і потім також за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Отож на порушника склали іще один адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Форду” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ford Sierra” визнати винним у вчиненні інкриміновано адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію автомобіля, але суд не застосував цього покарання, оскільки у власності порушника немає транспортних засобів. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бучачі п’яний чоловік спав у машині і ледь не отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Відпочинок та лікування в Трускавці: природні ресурси, як провести вільний час

Наступна стаття

Проктолог: когда обращаться и как выбрать специалиста