У Тернополі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 51000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 лютого 2023 у місті Тернополі. Близько четвертої години ночі на вулиці Микулинецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різки запах алкоголю з рота, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Жигулів” на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Цей водій двічі впродовж року уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду – за ч. 1 ст. 130 КУпАП і за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Тому на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій ВАЗу у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП передбачає також позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 10 років та безоплатне вилучення авто, яке є у приватній власності порушника.

Однак, водій “Жигулів” ніколи не отримував водійського посвідчення, а автомобіль йому не належить. Тому в якості покарання отримав тільки штраф.

Читайте також:
На Теребовлянщині трапилася смертельна аварія: водій мотоцикла в’їхав у дерево

Коментувати

Попередня стаття

Мобільний додаток для ставок на спорт: як завантажити для Android та iOS

Наступна стаття

Заправка картриджів Hewlett Packard у сервісному центрі Citrin