Житель Ланівців спіймав рибу заввишки з людину та вагою у 26 кг (ФОТО)

Житель Ланівців днями встановив персональний рекорд. Так, чоловік упіймав гігантського сома.

Рибина важить трохи більше, ніж 26 кілограмів, а завдовжки сягає півтора метра. Аби витягнути хижака на берег, чоловікові довелося добряче попотіти.

Як розповів місцевим журналістам з видання LanNews.net сам Антон Закітнюк, до останнього не знав, що за рибина так активно противиться.

«Ви не повірите, скільки то адреналіну я отримав, поки витягував сома, хоча грішив, що то товстолоб. Через годину поневірянь думав, що то вже якісь крокодили завелися, чи що… Це мій своєрідний рекорд. Найбільша риба, яку доводилося витягувати до цього – 18-кілограмова. Її я вполював минулоріч… Гігантському сому зрадів не лише я, але й вся рідня. Довго думали, що б то з нього приготувати. І таки вирішили – левова частка піде на тушонки, частина – для коптіння».

До слова, пан Антон – рибалка з неабияким стажем. Улюбленим хобі чоловік займається вже понад 40 років. За цей час він не лише навчився ідеально вибирати місця та погодні умови, але й суттєво скоротив витрати на закупи продуктів для сім’ї та друзів.

«Інші рибалки навіть придумали приказку: якщо Закітнюк нічого не зловив, можна й собі змотувати вудочки, – сміється пан Антон. – А взагалі, скажу вам, це вигідна річ. Буває, за день можна наловити до 40 кілограмів риби. Тільки уявіть, яка це економія!… Рибу готуємо по-різному: заливаємо, маринуємо, запікаємо, солимо, а найчастіше – коптимо».

Попри великий стаж на надзвичайні улови, чоловік не вважає себе професіоналом. Найбільше полюбляє пасивну риболовлю – просто сидіти на березі й чекати, допоки щось клюне. Усім рибалкам-«колегам» радить в нелегкій справі запастися терпінням та гарним настроєм.

Христина СЛОТА

Коментувати

Попередня стаття

У Польщі в результаті ДТП загинули двоє молодих українців

Наступна стаття

Житель Теребовлянщини попався п’яним за кермом, але зумів уникнути штрафу у розмірі 10200 гривень