У Скалаті архієпископ Нестор освятив розписи храму Всіх Святих (ФОТО)

19 серпня у свято Преображення Господнього, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастриським візитом відвідав Скалатське благочиння.

На запрошення Скалатського благочинного, настоятеля храму Всіх Святих м. Скалат Високопреосвященнійший владика освятив розписи храму і звершив у ньому Божественну літургію.

Його Високопреосвященству, крім настоятеля храму, співслужили секретар єпархії протоієрей Олексій Головацький, економ єпархії протоієрей Руслан Притула.

Перед Літургією архієпископ Нестор звершив чин освячення розписів храму, інформує прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ.

На малому вході архієрей вручив богослужбову нагороду настоятелю храму святих апостолів Петра і Павла с. Криве ієрею Богдану Борисюку – право носіння наперсного хреста.

Після Божественної літургії владика Нестор звернувся до присутніх у храмі з повчальним словом, привітав усіх з великим дванадесятим святом.

Наприкінці святкової відправи архієпископ Нестор прочитав молитви на освячення винограду та плодів, після чого окропив приношення вірян освяченою водою.

Храм на честь Всіх Святих у Скалаті, який православна громада міста споруджувала впродовж 15 років, було освячено 28 грудня 2014 року. Божественну літургію у новоосвяченому храмі разом з архієпископом Нестором звершували архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон та єпископ Тернопільський та Теребовлянський Павло.

Читайте також:
У Зборові на празник освятили унікальний іконостас (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

10 тернополянам присвоєно звання “Почесний громадянин міста Тернополя”

Наступна стаття

За минулу добу на Тернопільщині виявлено 117 випадків коронавірусу, 3 людей померли