Майже 1500 матерів взяли участь у прощі до Зарваниці (ФОТО)

проща Зарваниця, новини

7-8 травня, з нагоди свята Матері, відбулася 15-та ювілейна піша проща спільноти Матері в молитві до Марійського духовного центру у Зарваниці.

Про це інформують у прес-службі Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ.

У паломництві взяло участь понад 700 матерів, які йшли пішки із Золотників до Зарваниці та просили Божого благословення для українського народу, сили і мужності для наших захисників, перемоги України у війні.

“Через воєнний стан у державі маршрут був дещо відмінний, однак, в цілому у прощі взяло участь близько 1500 матерів, – розповідає багатолітній духівник спільноти о. Василь Чамарник. – У паломництві тривала постійна молитва, жінки розуміли, що коли сини і чоловіки тримають справжню зброю, захищаючи Україну, ми мусимо взяти до рук духовну “зброю” – святу молитву. Молилися ми багато, творили покуту, просили прощення у Бога та Його помочі. Вже у Зарваниці було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою, Хресну дорогу, вервицю, спільну Святу Літругію”.

Очолив Архиєрейську Святу Літургію єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, після якої привітав прочан із 20-ю річницею заснування спільноти у архиєпархії. Архиєрей висловив слова привітання п. Ользі Білик, яка 16 років координує спільнотою, та о. Василю Чамарнику, який 15 років є її духівником та організатором пішої прощі.

проща до Зарваниці, новини

проща Золотники - Зарваниця

проща Зарваниця

Читайте також:
Хресна дорога у Тернополі об’єднала тисячі вірних у молитві за Україну (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Житель Бучаччини купував автомобіль і став жертвою шахрайства

Наступна стаття

У Тернополі п’яний 17-річний юнак побив двох перехожих