Справжній український борщ на ребрах: рецепт від ресторатора Миколи Олексіва

У час, коли українська кухня вражає гурманів у різних куточках світу, борщ залишається її візитною карткою.

Микола Олексів — ресторатор, який уже понад 10 років популяризує українську гастрокультуру в Італії. У своєму ресторані “Анастасія” борщ — обов’язковий пункт меню, італійці не просто замовляють його знову і знову, а приводять друзів, щоб познайомити з цією національною стравою.

Сьогодні Микола ділиться традиційним рецептом борщу на свинячих ребрах — ситного, ароматного і глибоко домашнього.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 600 г
  • Буряк — 2 середні
  • Морква — 1 велика
  • Цибуля — 1
  • Картопля — 3–4
  • Капуста — 300 г
  • Томатна паста або домашній томат — 2–3 ст. л.
  • Часник — 2–3 зубчики
  • Лавровий лист, сіль, перець, зелень — за смаком
  • Олія — для смаження
  • Столова ложка оцту — щоб буряк не втратив колір
  • Сметана — для подачі

Спосіб приготування:

  1. Ребра промити, залити холодною водою, довести до кипіння, зняти піну й варити на повільному вогні 1–1,5 години.
  2. Окремо натерти буряк, скропити оцтом і злегка протушкувати на сковорідці з томатом.
  3. Моркву натерти, цибулю нарізати кубиками — обсмажити до золотистості.
  4. До готового бульйону додати картоплю, через 10 хвилин — капусту.
  5. Потім — засмажку з буряка, моркви й цибулі. Варити ще 10–15 хвилин.
  6. Додати подрібнений часник, лавровий лист, посолити, поперчити, за бажанням — зелень.
  7. Дати борщу настоятися під кришкою мінімум 30 хвилин, а краще — кілька годин.

борщ

“Борщ для мене — це не просто страва, а частина української ідентичності, яку я з гордістю представляю за кордоном. У нашому ресторані він завжди на першому місці в меню, італійці його обожнюють. Часто після першої ложки вони дивуються, що така проста на вигляд страва має настільки глибокий, насичений смак. Борщ — це більше, ніж страва. Це смак дитинства, затишку й українського серця. Домашній, з любов’ю, як готувала бабуся. Хто би не приїхав — усім спершу борщ! Мені важливо, щоб іноземці не просто куштували, а відчували всю теплоту, яку несе в собі українська страва”, — поділився ресторатор Микола Олексів.

Читайте також –
Хор “Гомін” у Тернополі: квитки розкупили за кілька годин, але буде додатковий концерт

Попередня:

Драгер зашкалив: у Тернополі водій “Дачії” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Наступна:

Тернопіль для ЗСУ: міська рада оголосила нові закупівлі техніки для військових

Популярні статті: