У Тернополі водій “Лади” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

авто алко

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 14 січня 2024 року у місті Тернополі. На вулиці Микулинецькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 11183” (“Лада Калина”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: розширені зіниці очей, котрі слабо реагують на світло, блідий колір обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Лади” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “ВАЗ 11183” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Тернополі водій BMW збив велосипедиста

Коментувати

Попередня стаття

Вам варто грати в 5-картковий дро чи в техаський холдем?

Наступна стаття

На передову вирушив позашляховик, який купили працівники міської ради та депутати – Сергій Надал