Кондиціонер для квартири – як вибрати?

Багато людей, оцінюючи комфорт, який забезпечують кондиціонери в кімнаті або навіть усьому будинку, вирішують придбати такий прилад.

Отже, який кондиціонер https://allo.ua/ua/products/kondicionery/ придбати і на що звернути увагу при виборі цього приладу?

Потужність кондиціонера по відношенню до площі кімнати

Обов’язково варто пам’ятати про вибір відповідної потужності кондиціонера. Найпростіше запам’ятати, що кожні 10 квадратних метрів площі відповідатимуть 1 кВт потужності охолодження кондиціонера.

Однак розраховувати потужність охолодження таким чином має сенс в основному для приміщень, які мають стандартну висоту (2,5 – 2,8 метра). Якщо потрібно розрахувати потужність охолодження для більш високого приміщення, варто використовувати об’єм.

Кондиціонер для квартири – на які параметри варто звернути увагу?

Крім потужності охолодження, кондиціонери характеризуються також іншими параметрами та додатковими функціями, які можуть визначити вибір конкретної моделі. Представляємо найважливіші з них:
1. Клас енергоспоживання пристрою – маркування від A+++ до G – перші літери алфавіту з плюсами – найвищий, максимально зручний клас. Маючи пристрій з високим класом енергоспоживання, ви будете платити менші рахунки за електроенергію.
2. Обсяг пристрою – зазвичай вимірюється на відстані 1 метра від працюючого обладнання. Варто дотримуватися правила: «чим тихіше, тим краще», особливо в таких приміщеннях, як спальня, кабінет або вітальня. Найтихіші кондиціонери можуть генерувати звук на рівні приблизно 15 дБ, але нижчі класи можуть бути набагато голоснішими.
3. Споживана потужність – визначає, скільки енергії пристрій використовує для виробництва 1 кВт потужності охолодження (або обігріву!). Чим менше це значення, тим менше ми заплатимо за експлуатацію такого обладнання.
4. Контроль пристрою. Можливість налаштувати параметри роботи кондиціонера, розділені на години та дні, є великим комфортом для користувача – після правильного визначення активності обладнання можлива робота практично без обслуговування. Управління зі смартфона дозволяє швидко змінювати режим роботи, надаючи користувачеві зручний інтерфейс.
5. Потік повітря в кондиціонері – означає, скільки кубічних метрів повітря кондиціонер може ефективно охолодити за одну годину. Чим вище це значення, тим краще.

Інші функції кондиціонерів включають такі опції, як іонізація повітря, очищення повітря та фільтр, який зупиняє запахи та бактерії, віруси та алергени, тихі режими роботи та датчики присутності в приміщенні. Шукати їх варто ще й тому, що згадані функції можуть бути неймовірно корисними для людей, які страждають хронічними захворюваннями легенів – зупинка вірусів, бактерій і алергенів тут надзвичайно важлива. Видалення запаху, безсумнівно, буде корисним у містах або в таких приміщеннях, як кухня.

Де купити кондиціонер?

Широкий вибір кондиціонерів представлено у мережі магазинів “Алло” – уся продукція сертифікована, хорошої якості і доступна за цінами.

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині внаслідок ДТП загинув водій “Mitsubishi”

Наступна стаття

Графік відключення світла у Тернопільській області на 3 вересня (ОНОВЛЕНО)