Історія стартапу Softserve

Одна з найбільших та найуспішніших ІТ-компаній України, заснована у 1993 році – SoftServe, надає послуги з розробки програмного забезпечення, консалтингу та управління ІТ-проєктами.

Видання Galera.news розповіло як компанія виросла з невеликого стартапу у потужну глобальну корпорацію та здобула довіру клієнтів по всьому світу.

Заснування та шлях компанії

SoftServe була заснована в 1990-х роках Тарасом Кицмеєм, Юрою Василиком і Ігорем Мендзебровським. Тарас, працюючи в Львівській політехніці і готуючи дисертацію, дізнався про курси бізнес-планування, де зустрів Юру і Ігора. Після успішного захисту їхнього бізнес-плану і отримання замовлення від General Electric, команда розпочала свою діяльність з проєкту з переведення системи звітування на нові інструменти.

Перший офіс компанія відкрила у США в 2000 році, а в 2004 році взяла участь у створенні Microsoft Bird’s Eye, основі Google Street View. Це дало змогу компанії презентувати свої досягнення на конференції Microsoft.

У 2006 році була заснована SoftServe University в Україні, який пропонує різноманітні програми для розробників і спеціалістів.

У 2008 році компанія відкрила американську штаб-квартиру у Флориді, яку у 2014 році перенесла до Остіну, Техас. Того ж року SoftServe розширила свою присутність, відкривши офіси в Стокгольмі, Амстердамі, Софії, Вроцлаві та Лондоні, а також придбала Initium Consulting Group BV.

У 2017 році SoftServe купила Coders Center, спеціалізовану на електронному бізнесі.

У 2020 році компанія постраждала від кібератаки, внаслідок чого вона посилила безпеку та створила посаду Chief Information Security Officer.

У 2021 році придбала будівлю для офісного кампусу у Львові і відкрила офіс у Дубаї. Згодом розширила присутність в Чилі, Мексиці, Колумбії та Румунії.

У 2023 році SoftServe придбала Hoverstate, що спеціалізується на мобільній і веб-розробці та є ключовим партнером Pega, розширивши свої можливості та міжнародну присутність.

Ініціативи Softserve

Окрім основного напрямку, компанія SoftServe активно співпрацює з університетами.

У 2011 році була заснована ІТ Академія SoftServe, спрямована на надання сучасної освіти в IT-галузі та підготовку спеціалістів для ринку. Академія співпрацює з SoftServe, забезпечуючи практичне навчання через тренінги та курси, які проводять досвідчені фахівці компанії. Близько 70% випускників Академії стають частиною команди SoftServe, де застосовують отримані знання.

Також SoftServe підтримує волонтерські ініціативи, зокрема через фонд “Відкриті очі”, заснований у 2014 році. Співробітники SoftServe регулярно беруть участь у благодійних заходах, екологічних акціях і допомозі місцевим громадам. Після початку війни в Україні у 2022 році компанія розширила свою волонтерську діяльність, організовуючи збори коштів для армії, гуманітарну допомогу та підтримку біженців.

Компанія на сьогодні

Наразі SoftServe є однією з провідних глобальних ІТ-фірм, спеціалізуючись на розробці програмного забезпечення та цифровій трансформації. Компанія реалізувала більше 20 000 ІТ-проєктів і має понад 13 000 працівників, працюючи у 60 офісах в 16 країнах. SoftServe суттєво розширила свою міжнародну присутність і надає послуги в таких сферах, як охорона здоров’я, фінанси, ритейл, виробництво та технології.

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль для ЗСУ: “Бойові пташки” зміцнюють оборону 42-ї окремої механізованої бригади

Наступна стаття

У Підволочиську затримали чоловіка, який продавав гранату