У Бучачі водій “Жигулів” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

драгер

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 січня 2024 року у місті Бучачі. Близько третьої години ночі на вулиці Богдана Хмельницького водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, сімка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження, а пасажирка авто – тілесні ушкодження. Згодом потерпіла подала заяву, в якій просила не притягувати водія до кримінальної відповідальності за вчинення ДТП, оскільки травми, які вона отримала, незначні.

Керманич “Жигулів” мав ознаки алкогольного сп’яніння. Результат – 0,56 проміле, що на 0,36 проміле більше допустимої норми. Чоловік пояснив, що вживав алкогольні напої (домашнє вино) після ДТП, оскільки хвилювався за травмовану пасажирку.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” не визнав своєї провини.

Втім, дослідивши матеріали справи, суддя Бучацького районного суду постановила водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Водій не погодився з отриманим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
Чоловічий верхній одяг – знайдіть свій стиль з “Be Gentleman”

Коментувати

Попередня стаття

“Від інструментів до безпеки”: Тернопіль передав бензопили для ЗСУ

Наступна стаття

У Скориківській громаді горіла господарська будівля