Як обрати таблетки від глистів для собаки: поради та рекомендації

таблетки для собак

Для кожного власника собаки здоров’я домашнього улюбленця та компаньона є пріоритетом.

І ні для кого не секрет, що паразити, зокрема гельмінти (або як їх називають глисти) можуть суттєво його підірвати.  Тому дуже важливо своєчасно проводити профілактику глистних інвазій, а за потреби — оперативне лікування. І на допомогу можуть прийти таблетки від глистів собакам. Але як їх підібрати? На які аспекти варто звернути увагу? Спробуємо розібратися більш детально.

Чому важливо позбавлятися від глистів?

Глисти можуть викликати у тварин найрізноманітніші порушення здоров’я, перелік яких прямо залежить від різновидів паразитів, їх локалізації тощо. Паразити можуть порушувати цілісність внутрішніх органів, викликати серйозний авітаміноз та інші проблеми. Заразитись ними пес може через їжу, воду, від інших тварин та під час прогулянок на вулиці. І симптоми глистних інвазій можуть бути абсолютно різними. Зокрема тварину можуть турбувати:

  • в’ялий стан, апатія;
  • зниження апетиту;
  • різке зниження ваги;
  • порушення травлення, зокрема рідкий та частий стілець, рвота;
  • вздуття живота, метеоризм;
  • порушення стану шерсті.

Якщо не використати препарати від глистів для собак, це може призвести до більш серйозних порушень, зокрема непрохідності кишківника, анемії та навіть смерті.

Як обрати препарати від глистів для собак?

таблетки для собакЗагалом таблетки від глистів для собак потрібно використовувати регулярно з профілактичною метою. І перед тим, як перший раз давати такі ліки улюбленцю, варто проконсультуватися з лікарем. Надалі можна купувати препарати згідно отриманих рекомендацій.

Загалом для покупки глистогінних препаратів варто враховувати:

  • вік собаки — деякі засоби можна використовувати лише після досягнення цуценям декількох місяців (2,4 або навіть 6 чи 12);
  • вагу собаки — концентрація активної речовини у складі засобу прямо залежить від маси тіла.

Не варто давати собакам ліки, призначені для інших тварин — це може бути неефективно або й навіть небезпечно.

Шукаєте, де купити таблетки від глистів для собак дешево? Ласкаво просимо до інтернет-магазину VetPreparary – https://vetpreparaty.com/zasobi-vid-glistiv-dlya-sobak/. Це справжня ветеринарна аптека, що працює онлайн. Тут можна знайти різні ліки та профілактичні засоби для допомоги різним тваринам за приємними цінами, зокрема й недорогі протигельмінтозні засоби. В каталозі магазину є можливість зручної фільтації товарів за вартістю — можна обрати найбільш відповідний засіб у декілька кліків. Здійснюємо доставку всією Україною, зокрема до Києва, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Дніпра, Чернівців та ін.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі водій “Дачії” збив пішохода

Наступна стаття

Житель Чортківського району скоїв замах на вбивство матері та брата