Витяг про несудимість: коли і навіщо потрібен та як його отримати

довідка

Довідка про несудимість – це документ, який стає все більш важливим у багатьох аспектах повсякденного та професійного життя.

У зв’язку зі зростаючим попитом на витяг про несудимість в Україні, варто розібратися, як саме відбувається процес його отримання, хто за нього відповідає та які кроки потрібно зробити для його отримання.

Витяг про несудимість: повний чи скорочений

Довідка про несудимість є офіційним документом, який підтверджує, що дана особа не має судимостей.
В Україні є два види витягу про відсутність судимості: повний і скорочений.

Скорочений витяг містить лише дані щодо вироку суду, який вступив у силу. Тобто йдеться лише про відсутність чи наявність судимості.

Повний витяг є більш розширеним документом, у якому вказано:
1. Наявність чи відсутність судимості;
2. Наявність відкритого кримінального провадження на даний момент.

Фахівці юридичного об’єднання https://enwolt.com.ua/ проконсультують в яких випадках потрібен повний чи скорочений витяг.

Важливість довідки про несудимість

Витяг про несудимість важливий в багатьох процесах найму на роботу, особливо в секторах, де потрібна висока відповідальність. У багатьох випадках довідка про несудимість є вимогою, без якої ви не можете претендувати на конкретні посади чи професійні ліцензії.

Цей документ використовується не лише при влаштуванні на роботу, але й у процесах набуття громадянства, при усиновленні дитини або при поданні заяви на отримання візи чи дозволу на постійне проживання в деяких країнах.

Витяг про несудимість видається на підставі даних інформаційно-аналітичного центру Міністерства внутрішніх справ України. Отримання цього витягу розвіє сумніви щодо правових проблем людини.

Витяг про несудимість: як його отримати?

Для отримання документу, що підтверджує відсутність судимості, потрібно звернутися із заявою до сервісного центру МВС. Заяву можна подати особисто або через свого законного представника. Причому це можна зробити безпосередньо у сервісному центрі або онлайн.

Після подання заяви дані про заявника перевіряються в державних реєстрах, щоб визначити наявність у нього записів, які можуть вплинути на видачу довідки про несудимість.

Слід звернути увагу, що витяг про несудимість можна отримати незалежно від місця фактичного проживання, в тому числі і навіть перебуваючи за кордоном.

Фахівці юридичної компанії “ЕНВОЛТ” зможуть надати консультацію з усіх питань, що стосуються отримання довідки про несудимість. Звертайтеся і швидко та гарантовано отримаєте необхідний документ.

Коментувати

Попередня стаття

Стабілізований мох в інтер’єрі: переваги та креативні ідеї оформлення

Наступна стаття

У Бережанах спалахнула пожежа у житловому будинку